Anasayfa

26-03-2021
Beyaz Saray'dan çevrim içi Yunanistan etkinliği
Beyaz Saray, Yunanistan'ın bağımsızlık mücadelesinin 200. yılı nedeniyle çevrim içi etkinlik düzenledi.
26 Mart 2021 Cuma

Beyaz Saray, Yunanistan'ın bağımsızlık mücadelesinin 200. yılı nedeniyle çevrim içi etkinlik düzenledi. Etkinliğin moderatörlüğünü Beyaz Saray'ın Yunan kökenli sözcüsü Jen Psaki yaptı. Çevrim içi etkinliğe ABD'de yaşayan 100 Amerikalı Yunanlı katıldı.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı konuşmada, Başbakanı Kiriakos Miçotakis'le yaptığı telefon görüşmesine değindi. Biden, Kovid -19 salgınının izin verdiği en kısa zamanda Miçotakis'in ABD'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Başkanlığı döneminde Yunanistan'la mümkün olan en yakın ilişkileri kuracağını belirten başkan Biden, iki ülkenin ortak çıkarları olduğunu kaydetti. Biden, Kıbrıs sorununa da değindi.

Salgın nedeniyle Amerika'daki Yunanlıları Beyaz Saray'da ağırlayamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Biden, bir yıl sonra çok daha iyi bir kutlama yapmayı ümit ettiğini söyledi.


Haberler


Manolis Kostidis’in satırlarından Batı Trakya’ya uzanan ‘NEDEN?’ sorusu

Rodop ili temsilcileri ile Başbakanlık Ofisi arasında toplantı

Koyunköy yakınlarındaki yangın korkuttu

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kupa yarın sahibini bulacak

Yeni trafik kanunu yürürlüğe girdi

Bu yıl ısınma amaçlı mazotun daha ucuz olması bekleniyor

Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı