Anasayfa
12-02-2021
«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»
Σήμερα, θα δανειστώ μία ανάρτηση του εκδότη, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Γιάννη Λασκαράκη, από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος περιγράφει εύγλωττα και ρεαλιστικά τον εθνικιστικό κουρνιαχτό που σηκώθηκε στον Έβρο με αφορμή την πρόθεση των κυβερνόντων για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο του βόρειου Έβρου.

Ο Γιάννης Λασκαράκης υπενθυμίζει τι συνέβη πέρυσι στον Έβρο με τους αυτόκλητους φρουρούς των συνόρων και ποιος αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη για το θέριεμα της ακροδεξιάς στα ελληνικά σύνορα. Διαβάζουμε λοιπόν…

«Αγανάκτησε η κυρία Βούλτεψη, υφυπουργός μετανάστευσης, για τα ακραία αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά συνθήματα που ακούστηκαν στην Ορεστιάδα κατά την επίσκεψη του Υπουργού της κ. Μηταράκη.

Ο λόγος για το ΚΥΤ στον οικισμό Φυλάκιο του Έβρου , το οποίο η Κυβέρνηση σκόπευε να αναβαθμίσει. Ύβρεις και ακραία συνθήματα ακούστηκαν , την χούντα θυμήθηκαν και το Πασοκικό «Η Ελλάδα ανήκει στης Έλληνες», δονούσε την ατμόσφαιρα (το σύνθημα έχει πλέον υιοθετήσει ο κ. Βελοπουλος). Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σε όλο τους το μεγαλείο.

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» λέει η παροιμία. Ανέμους έσπειρε η Κυβέρνηση όταν πέρσι τον Μάρτιο έστειλε τους οπλισμένους αγρότες και άλλους αυτόκλητους (και με το αζημίωτο) υπερασπιστές των συνόρων να κυνηγούν, να εξευτελίζουν και να βιαιοπραγούν απέναντι στους ανυπεράσπιστους μετανάστες και πρόσφυγες.

Ήρωες αποκαλούσαν τους Ράμπο κυνηγούς των προσφύγων που νίκησαν τους... Τούρκους. Σήμερα θερίζουν τις θύελλες του ρατσισμού, του αντικοινοβουλευτισμού και του ανορθολογισμού.

Ένα ακροδεξιό ρεύμα διατρέχει το Νόμο Έβρου, με εθνικιστικά χαρακτηριστικά . Και το δυστύχημα είναι ότι συντάσσονται μαζί του , από ιδεολογία, φόβο και δειλία, πολιτικοί όλων των κομμάτων, όλοι οι δήμαρχοι, όλοι οι βουλευτές του Έβρου, επιστημονικοί, παραγωγικοί και πολιτιστικοί φορείς.

Μαζί και η Εκκλησία της αλληλεγγύης. Και φυσικά κανείς από αυτούς δεν σκέφτεται τις επόμενες γενιές, το μέλλον αυτού του τόπου με τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις μεγάλες δυνατότητες που του προσφέρει η Ιστορία και η Γεωγραφία. Τις ψήφους των επόμενων εκλογών σκέφτονται...».


12 Şubat 2021 Cuma 17:19

Damon Damianos
Kalimerhaba
Diğer yazılar >