Anasayfa
14-12-2016
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ
Παρήγορο, χωρίς αμφιβολία, το γεγονός της κριτικής που δέχθηκε από σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση αλλά και τον ελληνικό τύπο, η επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χ.Α. στο Καστελόριζο με στρατιωτικά αεροπλάνα με την μορφή ενός σόου και μιας επίδειξης στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος σε ελληνικό έδαφος. Δεν ήταν όμως μόνο η αντιπολίτευση και ο δημοσιογραφικός κόσμος που στάθηκε με αρνητική διάθεση απέναντι σε αυτό το γεγονός. Η εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ με την επωνυμία «53+», με επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η περιοδεία μέρους της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγυλή, δε μπορεί παρά να εκτιμηθεί, τουλάχιστον, ως μιας ενέργεια ανέξοδου εντυπωσιασμού. Αν ίσχυε όμως μόνο αυτό, τότε μια έκφραση δυσαρέσκειας θα αρκούσε. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Τουναντίον, προκύπτουν δυο κίνδυνοι που εξοργίζουν. Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση. Ο συναγελασμός μαζί τους σε ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής εντάσσεται στον τρόπο παραγωγής της πολιτικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα. Η πολιτική της νομιμοποίηση, το ξέπλυμα των νεοναζί με εθνικό μάλιστα μανδύα δεν είναι υπόθεση ούτε γενικά της κυβέρνησης, ούτε ειδικά των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ. Ας είναι κατανοητό πως το αντίβαρο στην ακροδεξιά ατζέντα είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα αποκαθιστούν και θα διευρύνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δε μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει».

Έχει ξαφνιάσει αρνητικά πολύ κόσμο η στάση της σημερινής κυβέρνησης στα λεγόμενα εθνικά θέματα για τα οποία φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει υιοθετήσει την ιδεολογική απόχρωση και την πολιτική συμπεριφορά του μικρότερου εταίρου της κυβερνητικής συμμαχίας που είναι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπό την ηγεσία του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου.

Σε μια περίοδο που το διεθνές περιβάλλον είναι μάλλον δύσκολο για την Ελλάδα, η κυβέρνηση δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι επιλέγει κινήσεις ανέξοδου πολιτικού εντυπωσιασμού, που δεν συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Εντωμεταξύ με άρθρο της η «Αυγή», που είναι η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ,
αναφέρεται στην προσπάθεια που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος να υποβαθμίσει το ζήτημα, ενώ όσον αφορά στον Πάνο Καμμένο τονίζει ότι «αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε».

«Αλλά για τους δικούς μας οι οποίοι φωτογραφίζονται ευθυτενείς και ελληνοπρεπείς επί της Ρω, αγνοώντας ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μια τέτοια εικόνα, μάλιστα, θα έλεγα ότι αξίζει πολλές παραπάνω», συνεχίζει το άρθρο με σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διότι, τι δηλοί η εικόνα; Την εθνική ενότητα απέναντι στον εριστικό γείτονα, σου λέει το επίσημο συναξάρι. Να, στα μούτρα σας, λέει το ανεπίσημο. Διότι, από τους 55 της επιτροπής που κλήθηκαν, ανταποκρίθηκαν μόνο 9. Άρα, η εθνική ενότητα μάλλον έμεινε Αθήνα. Και διότι, επίσης, αν δόθηκε μια εικόνα ενότητας και συναγελασμού θα λέγαμε, αυτή είναι: Αριστεροί με εγκληματίες, βουλευτές μας με νεοναζί. Που πάει να πει ότι αυτό που εισπράξαμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, είναι σαφές: Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες, η Κασσιμάτη μαζί με τους ναζί», γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα.

«Εντάξει το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας...», καταλήγει το άρθρο της «Αυγής».

14 Aralık 2016 Çarşamba 14:08

Damon Damianos
Kalimerhaba
Diğer yazılar >